20-10-2012

event/

Understanding The New Aesthetic

Een lezing/debatavond over The New Aesthetic, een recente kunstbeweging rondom computer esthetiek.

Terminator Vision

Het blog The New Aesthetic bleek recent het startschot voor een brede online discussie over 'de geboorte van een nieuwe esthetiek', of zelfs het ontstaan van een heel nieuwe kunstbeweging. De manier waarop de computer 'naar de wereld kijkt' levert verrassende beelden op. Op vrijdag 26 oktober opent bij SETUP de tentoonstelling "Coded Perception" waarin we deze 'kunstbeweging' proberen te begrijpen door de esthetische kant onder de loep te nemen Maar we willen het er ook graag samen over hebben. Onderwerpen als 'Wat is er nieuw aan the new aesthetic?', 'Hoe verweven technologische ontwikkeling en kunst/design zich in het huidige tijdperk?' en 'Hoe openen deze kunstenaars 'the computer's black box'?' zullen deze avond aan bod komen.

Sprekers

Darko Fritz - auteur van 'The Beginnings of Computer-Generated Art in the Netherlands' - hij zal met ons bevragen wat er nu nieuw is aan The 'New' Aesthetic en de overgang van analoog naar digitaal in kunst en cultuur bespreken.

Frank Kloos - designer - Vanuit het 'makers' perspectief laat Frank Kloos ons zien wat het belang is van deze stroming. Het fenomeen is in de designerwereld geboren, en zal daarom vanuit dit perspectief meer toelichting vereisen. 

David M. Berry - academicus - hij zal The New Aesthetic toelichten vanuit zijn eigen academische interesse in Open Source en The Black Box.

Programma: http://setup.nl/content/understanding-new-aesthetic
Voertaal: Engels

31

OCT

When/

Where/

Location TBA