13-11-2012

event/

Game in the City: masterclasses

 

Game in the City is een jaarlijks evenement voor de Nederlandse gamesindustrie. Onderdeel zijn een congres, banenmarkt en de uitreiking van de Dutch Game Awards. De tweede dag (23 november) van het event staat in het teken van de masterclasses die Dutch Game Garden organiseert. Deze zijn gericht op studenten en startende professionals.

 

Een selectie van ervaren sprekers toont bezoekers de interessantste uitdagingen op het gebied van hedendaags game design. Alle aspecten van de industrie komen daarbij aan bod, inclusief een gezonde dosis business. Daarnaast zijn er enkele workshops waar deelnemers hands-on met boeiende materie aan de slag gaan.

 

Wat dacht je van live prototypen met behulp van de game design-tool die Dr. Joris Dormans (HvA) heeft ontwikkeld? Of Derk de Geus van Paladin Studios en Remco de Rooij van Triangle Studios die vertellen hoe ze van groentje uitgroeiden tot ervaren managers van een designteam. Ook hebben we Sean Murray van Hello Game (UK) te gast, die duidelijk maakt hoe enkele Triple A developers liever voor zichzelf begonnen en meteen maar een indie-hit scoorden (Joe Danger)

 

Entree is 20 euro, vooraf te betalen. Voor meer info kijk hier: http://gameinthecity.nl/2012/programma/programma-masterclassdag-23-november/

 

Inschrijven doe je hier: http://gameinthecity.nl/2012/inschrijven/

23

NOV

When/

Where/

Rijtuigenloods, Amersfoort