12-08-2014

internship/

Stagiair: Digitale Culturele Infrastructuur

Abstract: 

Je vind techniek leuk en bent breed ingesteld. Dat wat je maakt moet wel ergens om gaan! Je gaat wel eens naar een museum en je vind erfgoed niet vervelend en stoffig. Total Active Media werkt al ruim vijftien jaar veel voor de culturele sector. We hebben websites ontwikkeld voor Het Scheepvaartmuseum, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Nederlands Uitburo, Museum Catharijneconvent, Boijmans van Beuningen en nog veel meer. De culturele sector heeft het moeilijk. Instellingen krijgen steeds minder geld van de overheid. Ondertussen is hun wettelijke taak van archiveren, digitaliseren en conserveren van (digitale) objecten heel belangrijk. Op dat onderdeel wordt het ene kostbare project na het andere uitgevoerd. In een aantal heeft Total Active Media ook meegewerkt. Helaas worden deze projecten niet altijd - vaak zelfs niet - succesvol doorgezet na de initiƫle opzet. Zo komen de grote investeringen niet altijd zichtbaar naar voren voor het brede (cultuur-)publiek.

Je vind techniek leuk en bent breed ingesteld. Dat wat je maakt moet wel ergens om gaan! Je gaat wel eens naar een museum en je vind erfgoed niet vervelend en stoffig. 
Total Active Media werkt al ruim vijftien jaar veel voor de culturele sector. We hebben websites ontwikkeld voor Het Scheepvaartmuseum, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Nederlands Uitburo, Museum Catharijneconvent, Boijmans van Beuningen en nog veel meer. De culturele sector heeft het moeilijk. Instellingen krijgen steeds minder geld van de overheid. Ondertussen is hun wettelijke taak van archiveren, digitaliseren en conserveren van (digitale) objecten heel belangrijk. Op dat onderdeel wordt het ene kostbare project na het andere uitgevoerd. In een aantal heeft Total Active Media ook meegewerkt. Helaas worden deze projecten niet altijd - vaak zelfs niet - succesvol doorgezet na de initiële opzet. Zo komen de grote investeringen niet altijd zichtbaar naar voren voor het brede (cultuur-)publiek. 
 
Opdracht:
Er is behoefte aan een duurzame opzet voor een digitale culturele infrastructuur. Deze moet anders van opzet zijn dan bestaande initiatieven als Europeana - erg groot - en Dimcon - te sterk vanuit de sector. Er is een infrastructuur nodig die niet alleen archiveren, digitaliseren en conserveren centraal stelt maar juist ook marketing, publieke communicatie en business cases. Total Active Media werkt samen met haar partner Delving aan een oplossing: De Digitale Culturele Infrastructuur. Via haar klanten en projecten wordt stapje voor stapje al aan deze infrastructuur gebouwd. We zoeken een enthousiaste techneut die hier graag aan mee wil werken.
Je collega’s zijn software developers die tools bouwen om culturele collecties te harvesten, te cleanen en te ontsluiten. Het is belangrijk dat je bekend bent met de basisprincipes van technische architecturen, gericht op uitwisselen van data, van het semantische web en van systemen die grote hoeveelheden data bevatten. We werken voor de Digitale Culturele Infrastructur met API/REST interfaces, SparQL, PHP en Drupal. Als je juist met deze zaken ervaring hebt dan zou je zomaar bij ons in het team kunnen passen! 
 
Voor meer info, neem contact op met: rdvries@totalactivemedia.nl
Dan kijken we samen naar de kansen en mogelijkheden!

 

When/

01-09-2014 - 01-07-2015
 

Where/

Total Active Media

19

JAN

Deadline/

19 Jan 2018 20:14