12-08-2014

internship/

Stagiair: Data Journalism Developer

Abstract: 

Je leest boeken. Je vind het belangrijk te weten wat er in de wereld aan de gang is. Je durft jezelf zelfs mondiaal betrokken te noemen. Ook wordt je wel warm van datavisualisaties zoals die van Nederland van Boven en ken je bureaus als Stamen en Tulp interactive. Data zie je als een grondstof om een verhaal uit te halen, wat dat betreft is de data van CBS of van de wereldbank een goudmijn voor je. Je bent wellicht geen schrijver maar wil wel meehelpen aan het zoeken, vinden en vertellen van de verhalen die in de data gevonden kunnen worden.

Keywords: 

Total Active Media werkt samen met OneWorld/NCDO aan een datavisualisatieplatform, gebaseerd op Open Data (CKAN) e visualisatietoolboxen (d3, Google Graphs e.d.). Met deze tool maken de betrokken (data-)journalisten van OneWorld/NCDO unieke verhalen vanuit een wereldwijd perspectief op mondiaal burgerschap en duurzaamheid. OneWorld/NCDO heft met ons als partner een subsidie aangevraagd en toegekend gekregen om dit platform uit te breiden tot een commercieel te exploiteren platform voor het creëren van interactieve en dynamische visualisaties, geschikt voor journalistieke producties. Men zoekt hierbij partners/afnemers als Trouw, De Persgroep, ANP e.d. om deze diensten wereldkundig te maken.
 
Opdracht:
 
We zoeken een enthousiaste developer die ons hierbij wil helpen. Deze persoon moet wel wat van de inhoud weten. Het is iemand die leest en schrijft en die wil weten wat er speelt in de wereld en wil helpen dat nieuws te vertalen en te verspreiden. Het moet ook een technologist zijn die goed met open libraries en frameworks kan werken en die niet zozeer backend development maar liever echt ontwikkelt in de browser.  
 
Je collega’s zijn software developers die tools bouwen om data journalisten te helpen. Het is belangrijk dat je bekend bent met de basale kennis van moderne methoden om single page applications te bouwen. We werken met d3.js, node.js, Backbone.js, Angular, PHP, SASS, bower en grunt. Als je juist met deze zaken ervaring hebt dan zou je zomaar bij ons in het team kunnen passen! 
 
Voor meer info, stuur een mail naar: rdvries@totalactivemedia.nl
Dan kijken we samen wat de mogelijkheden / kansen zijn!

 

When/

01-09-2014 - 01-07-2015
 

Where/

Total Active Media

21

NOV

Deadline/

21 Nov 2017 22:26