13-07-2011

internship/

Stagiair content creator op de webredactie (HBO/WO)

Abstract: 

Dit najaar wordt de nieuwe website van Beeld en Geluid gelanceerd. Binnen onze nieuwe website omgeving staat de bezoeker voorop. We willen online een vergelijkbare experience bieden als tijdens een bezoek aan Beeld en Geluid. Ook moet de website de interactie tussen bezoekers en Beeld en Geluid sterk bevorderen.
Social media spelen daarin natuurlijk een belangrijke rol, net als het archief, ‘user generated’-content, dialoog, online marketing. De nieuwe site heeft een frisse, actuele uitstraling. Bezoekers kunnen er snel hun info vinden maar ook op ontdekkingstocht gaan door de Beeld en Geluid archieven.

Om de site up to date te houden, is de webredactie van Beeld en Geluid op zoek naar creatieve stagiairs. Beginnen er bij jou meteen allemaal ideeën op te borrelen als het om online gaat én heb je affiniteit met de mediawereld van nu én met de televisie- en radiogeschiedenis die wordt bewaard in het archief van Beeld en Geluid? Dan ben jij de creatieve ‘websavvy’ die we zoeken.

 

Functie:

stagiair content creator voor Beeld en Geluid online

Bij:

Beeld en Geluid

Vanaf:

1-9-2011

Duur:

min. 3 maanden

Uren per week:

40

Soort stage:

Communicatie / Marketing

 

Werkzaamheden

Je maakt onderdeel uit van de webredactie waarbij je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het onderhouden, actualiseren en verder uitbouwen van Beeld en Geluid online. Als er events zijn ga je daar met een camera op af om foto’s of een filmpje te maken, over de nieuwe tentoonstelling tik je een berichtje en tweet je een prijsvraag en op Facebook maak je een poll over een actuele stelling over media. Je doet dit alles in overleg met de webredacteuren en de afdeling Communicatie / Marketing. Met deze afdeling samen bedenk je ook de online marketingactiviteiten rondom tentoonstellingen en events. Gevoel voor de juiste ‘vertaling’ van Beeld en Geluid naar de online platforms is belangrijk, net als een proactieve houding waarbij je zelf met ideeën komt en op gebeurtenissen afgaat.

 

 

Profiel

- Een HBO of universitaire opleiding (bijvoorbeeld Film- en Televisiewetenschap, Digitale Communicatie, Journalistiek of Media, Informatie en Communicatie)
- grote affiniteit met online en social media
- Kennis van Photoshop en editting software (iMovie, Adobe Premier) is een pre net als ervaring met het schrijven voor internet
- min. 4 dagen beschikbaar in de aangegeven periode
- vaardigheden: analytisch vermogen, initiatiefrijk, zelfstandig, creatief, doortastend, marktgericht, flexibel, sociaal en enthousiast

Rijbewijs benodigd: nee

 

Bedrijfsinformatie

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Beeld en Geluid beheert 70% van het Nederlandse audiovisuele erfgoed. De collecties omvatten meer dan 700.000 uur radio, televisie, film en muziek en groeien nog iedere dag. Daarmee is Beeld en Geluid één van de grootste audiovisuele archieven van Europa. De collecties worden toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Jaarlijks vinden duizenden uren hun weg naar professionals, het onderwijs en particulieren. Media Experience In de publieksattractie Beeld en Geluid experience ontdekt de bezoeker zelf de wereld van televisie, radio, film en muziek in 15 paviljoens met titels als Sterrenshow, De betovering, Kijkbuiskinderen, Dit is het nieuws en De wereld: een dorp. Zo kan de bezoeker in een studio de technieken voor een hoorspel toepassen of een screentest doen voor een soap. Zelf toveren met special effects, je eigen journaal samenstellen en het ook nog presenteren. Daarnaast nemen 15 BN'ers de bezoekers aan de hand, niet in het echt maar als een virtuele gids, en geven extra informatie en tips bij de paviljoens. Dit en nog veel meer is mogelijk in de experience van Beeld en Geluid. Voor basis- en voortgezet onderwijs zijn er speciale workshops en interactieve tours.

 

Stagevergoeding

€ 275 bruto bij full time stage

 

Reageren

Wat jij van ons kunt verwachten?
- een dynamische stageplek
- veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, initiatief en creativiteit
- een plek waar jong, oud, onbekend en bekend rondloopt
- een leuk team met een goede, informele werksfeer
- kennismaking met een bedrijf dat zowel één van de grootste nationale erfgoedinstellingen is als een unieke publieksattractie

Meer informatie over Beeld en Geluid: www.beeldengeluid.nl

Saskia du Bois
T 035-6771671
M sdbois@beeldengeluid.nl
Let op je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!. 

 

When/

01-09-2011 - 30-11-2011
 

Where/

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

30

AUG

Deadline/

30 Aug 2011 22:00