29-05-2014

internship/

Stageplek Mediafonds najaar 2014

Abstract: 

http://www.mediafonds.nl/nieuws/96365/stageplaats-beschikbaar-najaar-2014

Wat houdt de stage in?

De stagiair houdt zich hoofdzakelijk bezig met het organiseren en bijwonen vanevaluatiebijeenkomsten waarin gesubsidieerde programma’s worden besproken. Tijdens deze evaluaties worden speelfilms, documentaires, radioprogramma’s en nieuwe media projecten etc. geanalyseerd, geëvalueerd en bediscussieerd in bijzijn van de makers en andere betrokkenen zoals de producenten, eindredacteuren van omroepen en adviseurs van het fonds. Naast deze evaluaties biedt de stagiair ondersteuning bij verschillende activiteiten die vallen onder het stimuleringsbeleid. Alles draait hierbij om het debat over de kwaliteit van culturele programma’s en het stimuleren en ontwikkelen van talent.

Keywords: 

 
Wat houdt de stage in?
De stagiair houdt zich hoofdzakelijk bezig met het organiseren en bijwonen vanevaluatiebijeenkomsten waarin gesubsidieerde programma’s worden besproken. Tijdens deze evaluaties worden speelfilms, documentaires, radioprogramma’s en nieuwe media projecten etc. geanalyseerd, geëvalueerd en bediscussieerd in bijzijn van de makers en andere betrokkenen zoals de producenten, eindredacteuren van omroepen en adviseurs van het fonds. Naast deze evaluaties biedt de stagiair ondersteuning bij verschillende activiteiten die vallen onder het stimuleringsbeleid. Alles draait hierbij om het debat over de kwaliteit van culturele programma’s en het stimuleren en ontwikkelen van talent.
 
Wat levert het je op?
Je krijgt een unieke kans om inzicht te krijgen in dit debat over de kwaliteit van audiovisuele projecten, van speelfilm tot documentaire, van jeugdprogramma’s tot nieuwe media. Vragen komen aan de orde als: Wat is artistieke kwaliteit, waar herken je dat aan en hoe kan je dat stimuleren? Daarbij leer je de makers en betrokkenen kennen die zich in Nederland bezighouden met kwalitatief hoogwaardige artistieke programma’s.
 
Wat is het Mediafonds?
De doelstelling van het Mediafonds (voluit: Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties) is het bevorderen van de ontwikkeling en productie van culturele programma’s van hoogwaardige artistieke kwaliteit binnen de publieke omroep. De voornaamste activiteiten bestaan uit het beoordelen van projectvoorstellen, het toekennen van subsidie voor het ontwikkelen en produceren van artistiek hoogwaardige radio- en televisieprogramma’s en producties op het gebied van nieuwe media. Daarnaast organiseert het fonds als onderdeel van zijn stimuleringsbeleid verschillende activiteiten en workshops om de kwaliteit van programma’s te verhogen en het talent van (beginnende) makers te ontwikkelen, waaronder Kids & Docs, de IDFA-Mediafonds Workshop en Sandberg@Mediafonds.
Voor meer informatie: www.mediafonds.nl 
De stage betreft drie dagen per week (in principe dinsdag, woensdag en donderdag). De voorkeur gaat uit naar een stagiair die beschikbaar is voor de periode van half augustus t/m half december 2014 (in overleg). Van kandidaten verwachten we dat ze zelfstandig en secuur kunnen werken, representatief zijn, een pro-actieve houding en gevoel voor taal hebben en affiniteit met het werkveld van het fonds. Er staat een vergoeding tegenover de stage.
 
Interesse?
Ben je geïnteresseerd stuur dan een brief met motivatie en je c.v. (vóór 10 juni) naar:
Mediafonds
T.a.v. Anna Pedroli
Herengracht 609
1017 CE Amsterdam
of mail naar: anna.pedroli@mediafonds.nl
Voor vragen: 020-6233901

 

When/

14-08-2014 - 12-12-2014
 

Where/

Mediafonds

09

JUN

Deadline/

09 Jun 2014 22:00