08-07-2011

internship/

Stageplaats: handige boekenliefhebber met vlotte pen gezocht

by: TenPages
Abstract: 

Het boekenvak én de internetbranche leren kennen in een paar maanden? Eigen verantwoordelijkheden krijgen én goed begeleid worden? Met zowel design, redactie en marketing aan de slag zodat je kunt ontdekken wat je het leukst vindt? TenPages.com, het grootste crowdfundingplatform van Nederland, zoekt per aug/sept weer een topstudent voor een topstage.

Handige boekenliefhebber met vlotte pen gezocht

Stagiair Content & Redactie

 

OVER TENPAGES.COM

Over TenPages.com
TenPages.com is het grootste crowdfundingplatform van Nederland met 42 schrijvers die door het enthousiasme van lezers door bekende uitgeverijen worden uitgegeven. De website kreeg sinds de lancering in februari 2011 veel aandacht van de landelijke media en ook veel van de ‘moderne’ schrijvers haalden het nieuws.

Uitleg concept
Op TenPages.com wordt nieuw schrijftalent ontdekt vanaf de eerste, vers geschreven pagina’s. Schrijvers plaatsen ten minste tien pagina’s van hun manuscript op de website.
Lezers kunnen voor € 5,- een aandeel kopen in een manuscript. Als alle aandelen zijn verkocht, wordt het boek uitgegeven door een bekende uitgeverij en verdienen de lezers met de boekverkoop. De eerste vier boeken zijn inmiddels in de boekwinkel te koop (Ik date maar wat; Zo Zuidas; Mindmapboek; Topmanager).

Partners
Naast meer dan vijftien partneruitgeverijen is ook boekhandelketen Selexyz strategische partner van TenPages.com. Het kantoor is gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam.

OVER DE STAGEPLAATS

In verband met de snelle groei van de onderneming zoeken wij een leuke & goede stagiair Content & Redactie. Je zult je onder meer bezig houden met het schrijven van teksten voor de website en de nieuwsbrieven en het bedenken van nieuwe rubrieken op de website.

Werkzaamheden stage

 • Bedenken en schrijven van teksten voor de website en voor nieuwsbrieven
 • Onderhouden van content op de website via het Content Management Systeem
 • Schrijven en uitvoeren van plannen voor nieuwe rubrieken om de website nog interessanter te maken voor lezers en voor schrijvers, zoals Recensie van de Maand
 • Opzetten van nieuwe zakelijke samenwerkingsverbanden op het gebied van content en acties voor website en nieuwsbrief, zoals prijsvragen
 • Beantwoorden van helpdeskvragen van schrijvers en lezers
 • Zelf eenvoudige ontwerpen maken (banners, afbeeldingen verzamelen voor nieuwsbrieven)
 • Uitvoeren van algemene (marketing)administratieve werkzaamheden

Studierichting
Media, Informatie & Communicatie, Nederlands, Uitgeverij, Webredactie, Internet, Marketing, Communicatie (HBO of WO)

Eigenschappen kandidaat

 • Schrijftalent: jij weet als geen ander hoe je wervende teksten moet formuleren
 • Creatief: je kunt je verplaatsen in onze doelgroep (schrijvers en lezers) en bent goed in het bedenken van nieuwe rubrieken, teksten en nieuwsbriefonderwerpen
 • Ondernemend: je houdt van aanpakken
 • Enthousiast en positief: je wil veel leren
 • (Hobby- of studiematige) ervaring met schrijven/redactiewerk is een vereiste
 • Enige ervaring met HTML en met Photoshop/Illustrator zijn een grote pre

Startdatum: september 2011
Duur: 4 of 5 dagen per week gedurende minstens 4 maanden
Locatie: Amsterdam centrum (Herengracht)
Vergoeding: € 350 per maand excl. reiskostenvergoeding

Stage lopen bij TenPages.com
We zijn een start-up, maar wel eentje die zeer professioneel is georganiseerd en grote ambities heeft. Je hebt tijdens je stage de voordelen van een snelgroeiende en dynamische onderneming. Een omgeving waar je als stagiair veel meer en diverse verantwoordelijkheden krijgt dan bij grote bedrijven. Maar TenPages.com is ook een onderneming met het voordeel van een professionele start-up, met een groot netwerk aan zakelijke partners, investeerders uit de internetbranche, een raad van advies met bekende schrijvers…. kortom, als stagiair bij TenPages.com ga je in razend tempo wegwijs worden in het uitgeverij- en internetvak.

Hou jij van boeken, schrijven en internet en denk jij dat je een goede aanvulling zult zijn op ons team? Stuur dan een mailtje met CV naar info@tenpages.com t.a.v. Valentine v.d. Lande.

 

When/

01-09-2011 - 01-09-2011
 

Where/

TenPages.com

21

NOV

Deadline/

21 Nov 2017 20:24