30-07-2013

internship/

Stage Utrecht Data School voor Masterstudent

Abstract: 

Wil je in korte tijd veel leren op het gebied van Big Data en datavisualisaties? Of ben je al een datavreter en wil je die kennis graag delen? Solliciteer dan als stagiair bij de Utrecht Data School.

Keywords: 

Voor de nieuwe editie van de Utrecht Data School (UDS) hebben wij per september een stageplaats beschikbaar voor een masterstudent. UDS is het onderzoeksproject van de Universiteit Utrecht waarin studenten tien weken onderzoek doen aan de hand van (big) data voor een externe opdrachtgever.
 
Tijdens de stage voer je een onderzoeksopdracht uit voor een externe opdrachtgever samen met een studententeam van vier personen waar je leiding aan geeft. Naast dat je het onderzoek mede vormgeeft zie je toe op het proces, de kwaliteit en de inhoud en coördineer je de werkzaamheden van de verschillende teamleden. De onderzoeksopdracht die je uitvoert kan als startpunt dienen voor je eigen masterscriptie of vervolgonderzoek. Voor UDS zijn er verschillende opdrachtgevers, variërend van overheid, bedrijf tot NGO – in overleg wordt bepaald welke opdracht het beste bij jou past.
 
De Utrecht Data School is een relatief nieuwe cursus die als doel heeft om een brug te slaan tussen onderzoek, onderwijs en de praktijk. Studenten leren tijdens de cursus data te verzamelen, te visualiseren en te analyseren. Daarbij ontwikkelen ze de vaardigheden om data en visualisatie kritisch te benaderen en in de juiste context te plaatsen. In tegenstelling tot reguliere cursussen werken de studenten meerdere dagen samen op locatie aan hun opdracht en worden er elke week trainingen georganiseerd van externe experts om hun vaardigheden te verbeteren.
 
Masterstudentenvan verschillende (relevante) studierichtingen mogen solliciteren, mits je affiniteit hebt met nieuwe media en digitale cultuur, (big) data-onderzoek, ICT, media of statistiek. Technische vaardigheden, zoals programmeerkennis, zijn een pré maar geen vereiste. Wel ontvangen we graag een overzicht van je technische vaardigheden bij je C.V.
 
Solliciteren kan door een mail te sturen naar sollicitatie@dataschool.nl met een korte motivatiebrief en een beknopt C.V. voorzien van een lijst met relevante technische vaardigheden. 

 

When/

30-07-2013 - 31-08-2013
 

Where/

Utrecht Data School (Universiteit Utrecht)

18

JAN

Deadline/

18 Jan 2018 11:04