28-01-2012

internship/

Stage - TV kijken van de toekomst

by: Wienke
Abstract: 

De startup WappZapp.TV biedt een stage plaats aan voor een New-Media-alles-kunner. Ben jij die beta-alpha? Weet je wie Douglas Crockford is? Snap je hoe je met techniek de mooiste ervaringen en verhalen neerzet? En ben je gek genoeg om te denken dat je de TV wereld kan veranderen? Kom dan bij ons stage lopen.

Neem eens een kijkje op http://www.wappzapp.tv

Ben je geïnteresseerd? Neem contact op via wienke@wappzapp.tv

Keywords: 

 

 

Het WappZapp.TV Verhaal

Wij houden van TV. We ploffen aan het einde van de dag graag lekker op de bank en ‘we like to shut off our mind‘, net als iedereen. Maar soms sluit het TV aanbod niet aan op onze wensen: dan willen we liever die serie kijken waar onze vrienden over praten dan shownieuws. Of zitten we liever de kroeg in dan achter de TV. Of moeten we op de avond van ons favoriete programma voetballen. En vaak willen we helemaal geen lang programma kijken maar alleen even een paar leuke korte filmpjes zien…

Alles is tegenwoordig op internet te bekijken. En dan kruipen we al snel achter de laptop, smartphone of tablet om online filmpjes te kijken. Terwijl TV kijken, dat doen we eigenlijk veel liever vanaf de bank dan achter de computer… Eigenlijk willen we al onze favoriete programma’s altijd bij de hand hebben, op de iPhone of iPad, maar ook direct kunnen kijken op het grote scherm in de woonkamer.

Onhandige menu’s en een TV afstandsbediening maken het lastig om je favoriete uitzendinggemist op je TV te kijken, iedereen met een internetTV of digitale TV abonnement weet dit. En eigenlijk is het ook wel heel leuk als je gemakkelijk alle facebook filmpjes die vandaag zijn gepost op je facebook-wall ook direct bij de hand hebt. En als je even geen inspiratie hebt, dat je even kijkt wat de favoriete programma’s van je vrienden zijn.

Dus dat zijn we gaan maken! Wij dachten dat het mogelijk moest zijn om eenvoudig en op een gebruiksvriendelijke manier alle leuke online video op je TV af te kunnen spelen, als je maar een internet verbinding hebt aangesloten. Dan bepaalt niet de prime-time TV programmering, de kabelmaatschappij, of de TV fabrikant wat we kijken, maar wij zelf! En welk apparaat is er nou beter geschikt als afstandsbediening dan je eigen vertrouwde smartphone, met je eigen instellingen en connected met al je vrienden!

Weg met de afstandsbediening! WappZapp maakt het eenvoudig om met je smartphone alle online video te ontdekken én te zappen naar je (dumb)TV! En niet alleen de bekende uitzendinggemist, maar ook alle populaire blogs zoals GeenstijlTV, FlabberTV, WatkijkjijTV, TED en nog veel meer!

In de afgelopen 6 maanden hebben we WappZapp gemaakt, waar we 2 jaar geleden er al over begonnen na te denken. Een avontuur in de avonduren, waarbij we zelf weinig tijd over hadden voor avondjes TV kijken op de bank. Vanaf februari zullen we ook overdag al onze aandacht gaan steken in het verder uitwerken van WappZapp, zodat we zelf maar vooral iedereen in Nederland kan genieten van een volledig eigen en persoonlijke TV avond, waar en wanneer je ook wilt.

 

When/

01-03-2012 - 30-09-2012
 

Where/

WappZapp.TV

28

FEB

Deadline/

28 Feb 2012 23:00