22-10-2013

internship/

Stage redactie Motherboard, Fulltime

Abstract: 

Motherboard is een dochter van VICE.com die het kompas is voor de cultuur van morgen.
De stagiair ondersteunt de editor bij het maken van de Nederlandse site van Motherboard. Hij/zij vertaalt artikelen, verzint goede ideeën voor lokale verhalen en videoʼs en werkt die vervolgens uit tot eigen artikelen. De stagiair is zeer goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied en ziet overal kansen om mooie, (populair)wetenschappelijke verhalen voor Motherboard te maken. Daarnaast heeft de stagiair een brede algemene culturele interesse, kritische houding en gevoel voor humor.

MOTHERBOARD

STAGIAIR REDACTIE

Vacature:

Stagiair Redactie

Motherboard (motherboard.vice.com) is je kompas voor de cultuur van morgen. De site bestaat uit nieuws, nieuwtjes, interviews en achtergronden, met brede thema's als wetenschap, cultuur, vooruitgang, filosofie en technologie.

Motherboard is geen site over de nieuwste gadgets. Motherboard is ook geen tech-site met nieuwtjes uit Silicon Valley. 
Motherboard documenteert de interessantste en relevantste ontwikkelingen in de cultuur rondom technologie en wetenschap met een kritische noot en waar nodig een dosis humor. 

 

 

Voor de Nederlandse Motherboard is VICE op zoek naar een:

Stagiair Redactie (m/v), fulltime

 

De stagiair ondersteunt de editor bij het maken van de Nederlandse site van Motherboard. Hij/zij vertaalt artikelen en verzint goede ideeën voor lokale verhalen en video's. De stagiair is zeer goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied en ziet overal kansen om mooie, populair-wetenschappelijke verhalen voor Motherboard te maken. Daarnaast heeft de stagiair een brede algemene culturele interesse, kritische houding en gevoel voor humor. Je hoeft bij deze stage geen koffie te halen. Tenzij je zelf wil. Dan wel.

 

Profiel:

Beschikt over een zeer uitgebreide en brede kennis van en interesse in technologie en wetenschap, en bovendien een kritische blik en een goed werkende bullshitdetector.

Kan goed schrijven en spreken in zowel Engels als Nederlands.

Heeft geen enkele moeite met het vertalen van teksten vanuit het Engels naar het Nederlands en vice versa.

Is ambitieus en houdt van hard werken.

Is sociaal en sympathiek.

Mail je CV + motivatie naar Alejandro Tauber (alejandro.tauber@vice.com).

 

When/

02-02-2015 - 31-07-2015
 

Where/

VICE Motherboard

27

JAN

Deadline/

27 Jan 2015 22:59