Approved by Internet Kitten Lil' Bub
17-11-2014

internship/

Stage Productie & Stage PR-Communicatie bij Medialab SETUP

Abstract: 

Voor haar nieuwe activiteitenprogramma 2015 zoekt medialab SETUP stagiair(e)s voor diverse functies.

 

SETUP is het Utrechtse medialab. We stimuleren een kritisch publiek dat vorm kan en durft te geven aan een nieuwe digitale cultuur. Daarom organiseren we events waarin we actuele issues en mogelijkheden verkennen. Van Twitter-volgers tot mediaprofessionals, en van beleidsmakers tot kunstenaars: we brengen mensen bij elkaar om de fusie van technologie en cultuur te onderzoeken.

Aanleiding

In 2015 onderzoeken we de Controlemaatschappij: hoe worden we door nieuwe technologische ontwikkelingen steeds beter in het voorspellen, controleren en sturen van ons gedrag? Voor de Productie en PR & Communicatie rondom deze events zoeken we naar stagiair(e)s.

Functieomschrijvingen

PR & Communicatie

Taken variëren van het bijhouden van algemene communicatieuitingen tot redactioneel werk. Denk daarbij aan het opstellen van persberichten/promo-uitingen/eventverslagen, het onderhouden van sociale kanalen en het zoeken naar originele invalshoeken per event. Je schrijft vanuit SETUP’s (artistieke) missie, hebt gevoel voor nieuwswaarde en zorgt dat de beoogde doelgroepen hiermee in aanraking worden gebracht.

Productie

Tijdens de stage draai je mee met alle aspecten van de productie voor deze events. Denk aan de praktische zaken als het opstellen en uitvoeren van een draaiboek, uitdenken van logistieke vraagstukken en zorgen dat deelnemers weten wat er van hen wordt verwacht. Maar ook het benaderen en instrueren van sprekers en zorgdragen voor creatieve aankleding behoren tot het takenpakket. Tot slot denk je ook mee over de grote lijnen –inhoud en vorm– van het event.

Een stage bij SETUP duurt normaal gesproken minimaal drie maanden. Een combinatie van praktijk- en onderzoeksstage behoort tot de mogelijkheden.

Functie-eisen

Stagiair(e)s zijn minimaal student aan een HBO-opleiding en hebben affiniteit met nieuwe media en digitale cultuur. Daarnaast is het een pre als je reeds ervaring hebt op bovengenoemde gebieden. SETUP is een flexibele, horizontale organisatie, met ruimte voor ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid. Werknemers van SETUP zijn dan ook bij voorkeur leergierig en pro-actief.

Contact

Wil jij ervaring opdoen in het bovengenoemde werkveld, dan bieden wij jou deze stageplek aan. Voor nadere informatie neem je contact op met Jelle van der Ster (jelle@setup.nl, telefoon: 06-13697539).

__

www.setup.nl
www.facebook.com/SETUPutrecht
www.twitter.com/SETUPutrecht

 

When/

01-01-2015 - 31-12-2015
 

Where/

Medialab SETUP Utrecht

31

DEC

Deadline/

31 Dec 2014 11:00