12-05-2014

internship/

Stage ICT (Online video, systeembeheer & app)

by: IDFA
Abstract: 

Als je op zoek bent naar een stage in het najaar van 2014, geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over het gebruik van online video bij een groot filmfestival, zin hebt om onze app dit jaar te organiseren en inzetbaar bent voor licht systeembeheer, lees dan vooral deze vacature!

Voor IDFA is de website, www.idfa.nl, het hele jaar het belangrijkste communicatiemiddel met publiek en documentaire professionals. De website wordt ingezet bij verschillende processen binnen het festival, zoals selectie, programmering, communicatie en kaartverkoop.
De afdeling ICT bij IDFA bestaat uit een coördinator, een applicatiebeheerder en een medewerker AV & systeembeheer. Zij ontwikkelen en onderhouden de verschillende systemen die aan de website ten grondslag liggen. In het najaar worden zij ondersteund door een stagiair. Deze ondersteunt enerzijds de medewerker AV & systeembeheer met het transcoderen van video en eenvoudig systeembeheer. Anderzijds zal de stagiair zich bezighouden met het updaten van de IDFA App naar 2014. De stage start met een inwerkperiode op het gebruik van video binnen IDFA, waarna er op dit gebied zoveel mogelijk zelfstandig gewerkt kan worden. De App is een afgerond project waarvoor de verantwoordelijkheid in zijn geheel bij de stagiair komt te liggen, onder begeleiding van de applicatiebeheerder.
 
Profiel
Je zit in het derde jaar van een HBO opleiding (bijvoorbeeld Informatietechnologie of Media, informatie & communicatie) en bent technisch onderlegd. Je bent goed op de hoogte van audiovisuele ontwikkelingen op internet en bent ervaren in het oplossen van eenvoudige computerproblemen met windows. Je bent communicatief vaardig en sociaal, kunt je hulpvaardig opstellen en de communicatie met onze externe systeembeheerder voeren. Je kunt planmatig werken, bent nauwkeurig, hebt oog voor detail en vindt het niet erg af en toe repetitieve taken uit te voeren. Je beheerst Engels en Nederlands vloeiend en hebt gedegen kennis van het werken met Excel. Tenslotte kun je zelfstandig werken, heb je geen 9-5 mentaliteit en vind je het leuk om binnen het team toe te werken naar een spetterend festival.
 
Taken

  • Het intern opgeleid worden op het gebruik van video binnen de verschillende applicaties
  • Zelfstandig beeldmateriaal transcoderen en controleren
  • Het assisteren van collega’s bij eenvoudige computerproblemen en het doorspelen van meer ingewikkelde problemen naar je collega of de externe systeembeheerder
  • Het maken van een planning voor de invulling van de App
  • Het verzamelen en controleren van content voor de App, inclusief mobiele players en trailers
  • Het communiceren met de App bouwers over de planning, het testen en de oplevering van de App

 
Contractgegevens
Contractduur: 11 augustus - 10 december 2014
Fulltime, tenzij er tijd moet worden vrijgemaakt om colleges te volgen
Stagevergoeding: € 300 per maand bij een fulltime stage en gratis lunch
 
Solliciteren
Mail zo snel mogelijk een motivatiebrief, voorzien van een CV, aan Annabet Langkamp, annabet@idfa.nl. Geef in je brief aan waarom jij een stage bij IDFA ambieert en waarom je denkt dat jij geschikt bent voor deze stage. We proberen de stages uiterlijk 15 juli ingevuld te hebben, daarna mag je altijd informeren of er nog plek is voor een stagiair.

 

When/

11-08-2014 - 10-12-2014
 

Where/

IDFA

12

JUN

Deadline/

12 Jun 2014 22:00