27-09-2011

internship/

Stage Communicatie en Nieuwe Media

Abstract: 

We zoeken een enthousiaste en initiatiefrijke stagiaire met een voortvarende werkwijze die het een uitdaging vindt om een online buzz rond onze workshops en voorstellingen te creƫren.

Bekijk ’t zoekt een enthousiaste stagiaire communicatie en nieuwe media

Wie zijn wij?

Bekijk ’t maakt jongeren enthousiast voor kunst & cultuur. Met multimediale tournees, workshops, interactief theater, muziek, film, animaties, games en nog veel meer. Eind november gaat onze nieuwe voorstelling Strada in première, waarna er in totaal 50 voorstellingen worden gespeeld in theaters door het hele land. Begin oktober starten de workshops op middelbare scholen die in het kader van deze voorstelling ook ruim 50 keer worden gegeven op scholen door het hele land. In totaal zullen ongeveer 3.500 scholieren deelnemen aan de workshops, en we beogen zo’n 10.000 scholieren bij de voorstellingen te verwelkomen. Voor de periode van oktober tot en met februari zoeken we een enthousiaste stagiaire communicatie en nieuwe media om ons team te versterken.

Wie zoeken wij?

De stage omvat het vormgeven en onderhouden van alle uitingen op sociale media rond de workshop-  en theatertournee Strada. Hiervoor is het van belang dat je een goede kennis hebt van sociale media en de manier waarop deze effectief kunnen worden ingezet in de communicatie richting onze doelgroep. Onze doelgroep bestaat uit middelbare scholieren, met een focus op vmbo-leerlingen.  Een helder beeld van de leefwereld van onze doelgroep en een schrijfstijl die hier goed bij aansluit is van belang. Verder ben je  verder vertrouwd met video, fotografie en het onderhouden en updaten van websites. 

Hoe ziet de stage eruit?

Concreet bestaat de stage uit het uitbreiden van ons netwerk op sociale media (Hyves, Twitter, Facebook, YouTube en de Strada website, waarop al deze uitingen bijeen komen) met relevante vrienden en volgers. Dit zijn de scholieren die aan de workshops deelnemen  en hun vrienden en schoolgenoten. Door het uploaden van videomateriaal van de workshops, het posten van WieWatWaars,  tweets en status updates rond workshops en voorstellingen, willen we zoveel mogelijk online - en daarmee uiteindelijk ook offline - bezoekers genereren. Mogelijk onderdeel is het bijhouden van een weblog rond de workshops, waarin je meegaat naar de workshops op scholen en daar een video-, foto- en geschreven verslag  van maakt. Hierin is snelheid van belang: na de workshops moeten de scholieren zo snel mogelijk  hun ervaringen online terug kunnen vinden.

Kortom..

We zoeken een enthousiaste en initiatiefrijke stagiaire met een voortvarende werkwijze die het een uitdaging vindt om een online buzz rond onze workshops en voorstellingen te creëren en daarmee de ervaringen van scholieren voort te zetten op sociale media en meer publiek voor onze voorstellingen te genereren.

Neem contact op!

Wil je meer weten over Bekijk ‘t? Kijk dan op onze website. Heb je interesse in deze stageplek? Stuur dan een korte motivatie naar sven@bekijkt.nlof bel voor meer informatie naar 020-5818150.

 

 

When/

03-10-2011 - 03-10-2011
 

Where/

Bekijk 't

16

DEC

Deadline/

16 Dec 2017 6:18