18-04-2013

internship/

Stage Audiovisuele ondersteuning & markten bij documentairefilmfestival IDFA

by: IDFA
Abstract: 

Heb je zin om je kennis te toetsen aan de werkvloer? Wij zoeken een stagiair audiovisuele ondersteuning & markten om ons te helpen met het digitaliseren van materialen voor het filmfestival en de markten. Ook kun je je kennis over apps bij ons in de praktijk brengen: we ontwikkelen dit jaar een app voor publiek en een voor professionals.

IDFA is de afgelopen jaren bezig de online activiteiten op grote schaal uit te breiden met als doel om www.idfa.nl het hele jaar door een ontmoetingsplaats te laten zijn voor documentaireliefhebbers en -makers, evenals een belangrijke netwerkplaats voor documentaireprofessionals. Als stagiair Audiovisuele Ondersteuning en Markten ben je verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van de verschillende afdelingen, bij het online beschikbaar maken van beelden. Binnen de afdeling ICT wordt je aangestuurd door de medewerker digitaliseren. De stage is uitgebreid met taken binnen het Industry Office, om de stagiair de gelegenheid te bieden onze markten voor documentaire professionals te leren kennen. Docs for Sale is een markt voor creatieve documentaires die aangeboden worden aan festivalprogrammeurs, aankopers van televisiezenders, distributeurs en sales agenten. Deze markt kent zowel een online variant waar de films het hele jaar te bekijken zijn, als een offline variant tijdens IDFA waar aanbieders en afnemers elkaar kunnen ontmoeten. Het FORUM is Europa ’s grootste cofinanciering markt en brengt documentairemakers in contact met met geïnteresseerde financiers, zoals televisiezenders, filmfondsen en distributeurs. Dat gebeurt in publieke pitchsessies, waarin filmproducenten en -regisseurs hun nieuwe documentaireprojecten presenteren. Ook gebruiken deelnemers het FORUM om te netwerken en up to date te blijven van financiële en inhoudelijke trends.
 
De stagiair audiovisuele ondersteuning & markten zal een rol spelen bij het digitaliseren van de films en trailers, die nodig zijn om de selectie van het festival te organiseren, om de online markt te kunnen laten plaatsvinden en om pers en programmeurs te bedienen. Verder zal de stagiair een rol spelen bij de totstandkoming van de IDFA publieks App 2013. Daarnaast starten we dit jaar met een nieuwe App voor professionele bezoekers van het festival, waar de stagiair ook bij betrokken zal worden.
 
Vereisten:

  • Kennis van Windows & Mac
  • Bekend met Final Cut Pro & videobewerking tools onder Windows
  • Vloeiend Engels en Nederlands sprekend en schrijvend
  • Communicatief, open en sociaal
  • Geen 9-5 mentaliteit
  • Geen telefoonangst

 
Vanaf 1 mei staat deze stage uitgebreid omschreven op www.idfa.nl/vacatures

 

When/

12-08-2013 - 11-12-2013
 

Where/

IDFA

14

JUN

Deadline/

14 Jun 2013 22:00

Comments

Oh en aanvullend

Het is in Amsterdam!