19-04-2012

internship/

Stage Audiovisuele Ondersteuning en markten

by: IDFA
Abstract: 

IDFA zoekt een enthousiaste en gedreven stagiair Audiovisuele Ondersteuning en Markten

IDFA is de afgelopen jaren bezig de online activiteiten op grote schaal uit te breiden met als doel om www.idfa.nl het hele jaar door een ontmoetingsplaats te laten zijn voor documentaireliefhebbers en -makers, evenals een belangrijke netwerkplaats voor documentaireprofessionals. Als stagiair Audiovisuele Ondersteuning en Markten ben je verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van de verschillende afdelingen, bij het online beschikbaar maken van beelden. Binnen de afdeling ICT wordt je aangestuurd door de medewerker digitaliseren. De stage is uitgebreid met taken binnen het Industry Office, om de stagiair de gelegenheid te bieden onze markten voor documentaire professionals te leren kennen. Deze taken vinden plaats onder aansturing van de coördinatoren van die markten, Docs for Sale en het FORUM. Docs for Sale is een markt voor creatieve documentaires die aangeboden worden aan festivalprogrammeurs, aankopers van televisiezenders, distributeurs en sales agenten. Deze markt kent zowel een online variant waar de films het hele jaar te bekijken zijn, als een offline variant tijdens IDFA waar aanbieders en afnemers elkaar kunnen ontmoeten. Het FORUM is Europa ’s grootste cofinanciering markt en brengt documentairemakers in contact met met geïnteresseerde financiers, zoals televisiezenders, filmfondsen en distributeurs. Dat gebeurt in publieke pitchsessies, waarin filmproducenten en -regisseurs hun nieuwe documentaireprojecten presenteren. Ook gebruiken deelnemers het FORUM om te netwerken en up to date te blijven van financiële en inhoudelijke trends.

 

Profiel

Je zit in een afrondende fase van je (film)studie en hebt nog weinig werkervaring. Je hebt een grote affiniteit met documentairefilm en bent goed op de hoogte van audiovisuele ontwikkelingen op internet. Je kunt geconcentreerd werken in een hectische omgeving en bent georganiseerd. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit, bent flexibel en stressbestendig. Je bent handig met computers en hebt ervaring met zowel Windows als Mac pc’s. Tevens ben je bekend met Final Cut Pro op de Mac en verschillende videobewerking tools onder Windows. Je hebt geen telefoonangst en beheerst tenminste Engels en Nederlands vloeiend.

 

Algemene taken & verantwoordelijkheden

  • Inventariseren van te digitaliseren materialen en het maken van een planning hiervoor
  • Beeldmateriaal digitaliseren ten behoeve van de website, Docs for Sale, FORUM en perscentrum
  • Controleren van content en meedenken over de mobiele app van IDFA
  • Meedenken over de opzet van de registraties van talkshows, masterclasses en paneldiscussies
  • Het oplossen van technische problemen i.s.m. ICT afdeling

 

Taken FORUM

  • Het archiveren en koppelen aan database/projecten van gedigitaliseerd beeldmateriaal FORUM
  • Het verwerken van nieuwe projecten in de FORUM database
  • het ontvangen van FORUM gasten aan de FORUM desk tijdens IDFA

 

Taken Docs for Sale

  • Het verwerken van nieuwe films in de DfS database
  • Het controleren van de online en offline content van de DfS filmpagina

 

Contractgegevens

Contractduur: 13 augustus - 12 december 2012

Fulltime, in overleg kan tijd vrijgemaakt worden om colleges te volgen

Stagevergoeding: € 250 per maand en gratis lunch

 

Solliciteren

Mail, uiterlijk 1 juni, een brief met CV aan Annabet Langkamp, annabet@idfa.nl. Vermeld hierbij dat het gaat om de stage IDFAcademy. Uiterlijk 15 juni krijg je een reactie op je brief. Sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen 15 juni en 15 juli. Na 1 juni kun je altijd nog even contact opnemen om erachtter te komen of de stage al ingevuld is.

 

When/

13-08-2012 - 12-09-2012
 

Where/

IDFA (International Documentary Film festival Amsterdam)

31

MAY

Deadline/

31 May 2012 22:00