19-12-2011

internship/

Stage Active Citizenship

by: Evelyn
Abstract: 

Het onderzoeksprogramma Creative Design for Playful Impact is op zoek naar NMDC studenten die vanaf februari 2012 voor een periode van 4-6 maanden een stage-opdracht willen uitvoeren. De stage-opdracht wordt gedaan binnen het R&D project over Active Citizenship, in nauwe samenwerking met Antanas Mockus, game designers en politiek-maatschappelijke organisaties.

 

Antanas Mockus
Tijdens de DiGRA conferentie in september 2011 in Hilversum gaf Antanas Mockus een inspirerende lezing. Hij is oud burgemeester van Bogota, Colombia, en gebruikte innovatieve methoden om gedragsveranderingen bij zijn burgers te bereiken. Zo zette hij mime-artiesten in, die automobilisten voor schut te zetten wanneer ze een verkeersovertreding begingen. Automobilisten vonden voor schut gezet worden erger dan boetes betalen. Als gevolg verminderden de verkeersongelukken op de wegen in Bogota. Ook liep hij in een spandex pak met cape rond, als super citizen. Binnen dit R&D project wordt onderzoek gedaan naar de manier waarop het werk van Mockus kan worden doorontwikkeld. Binnen deze stage werk je daaraan mee.

Opdracht
Middels onderzoek, rapid prototyping en veel playtesting worden methodes bedacht om gedachtengoed en gedragsveranderingen over te brengen. De methode, bijvoorbeeld een spel, wordt gebruikt als accellerator, als aanstichter tot actie. Het biedt de spelers een alternatieve houding.

Welke eigenschappen zoeken we in jou als stagiair?
Game researcher met een brede interesse en maatschappelijke betrokkenheid, kritisch, zelfstandig, creatief, serieuze gesprekspartner, interesse in rapid prototyping, doorzetter.

Interesse?
Neem contact op met Evelyn Grooten (evelyn.grooten@kmt.hku.nl)

 

 

When/

01-02-2012 - 01-06-2012
 

Where/

Onderzoeksprogramma Creative Design for Playful Impact Faculteit Kunst, Media en Technologie Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

19

JAN

Deadline/

19 Jan 2011 23:00