12-09-2011

internship/

Social Media en Communicatie Stage bij het RIVM

Abstract: 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zoekt een stagiaire die bekwaam is op het gebied van social media en een uitdaging zoekt.

 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), gevestigd in Bilthoven, zoekt een stagiaire die bekwaam is op het gebied van social media en een uitdaging zoekt binnen een van de grootste kennis- en onderzoeksinstituten van Nederland.  Het RIVM is recentelijk steeds actiever geworden op verschillende social media platformen en zoeken hierbij inhoudelijke ondersteuning, toevoeging en advies. Daarnaast bied de stage veel mogelijkheden voor communicatief onderzoek en verlangen zij een student met ambitie en initiatief.

Het is een fulltime stage en de stagiaire ontvangt een stagevergoeding

 

Beschrijving

De stagiair(e) voert werkzaamheden uit voor het project Social media RIVM, onder leiding van de projectleider van het RIVM.. De werkzaamheden bestaan uit:

- Het opzetten, onderhouden en verbeteren van social media-platforms zoals Twitter, Hyves, Facebook, YouTube en Yammer. Denk aan het creëren of aanpassen van (nieuwe) pagina’s, het plaatsen van berichten, het volgen van discussies en het verbeteren van verbindingen tussen de diverse platforms.

-  Het adviseren over crossmedia-aanpak om de social media-activiteiten te laten aansluiten op de bestaande communicatiemiddelen van (onderdelen van) het RIVM.

- Het adviseren over verbeteringen van de inzet van social media door (onderdelen van) het RIVM.

- Het monitoren van social mediaplatforms en daar, in overleg met de projectleider, adviezen of activiteiten aan verbinden.

- Het instrueren van RIVM-medewerkers over de inzet van social media (bijvoorbeeld door persoonlijke trainingen of workshops).

 

 

Gewenst profiel

De stagiair(e) werkt in deze opdracht samen met verschillende communicatieadviseurs, project- en programmaleiders en persvoorlichters. Hij moet daarom:

-  alle ins en outs van social media kennen en kunnen toepassen,

- in staat zijn om kennis over social media over te dragen aan anderen,

- oog hebben voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en daarmee om kunnen gaan,

-  proactief en voldoende assertief zijn, bijvoorbeeld door anderen te wijzen op verbeterpunten en hiaten in de toepassing van social media,

-  zelfstandig kunnen werken,

-  stressbestendig zijn en bijvoorbeeld tijdens crisissituaties de inzet van social media kunnen uitvoeren

 

Interesse? Stuur een bericht naar margit.govers@rivm.nl met daarin je motivatie

 

When/

14-09-2011 - 01-02-2012
 

Where/

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

22

SEP

Deadline/

22 Sep 2011 22:00