15-04-2014

internship/

Scriptie schrijven over Big Data

Abstract: 

Big Fellows is op zoek naar ambitieuze afstudeerders die met Big Data aan de slag willen en hier een Masterscriptie over willen maken. Het is de kans om je verder te verdiepen in actuele Big Data vraagstukken en relevante praktijkervaring op te doen. Daarnaast help jij Big Fellows met het neerzetten van een bruikbare analyse.

Keywords: 

Gezocht: Ambitieuze afstudeerders die met Big Data aan de slag willen
 
Big Data is een megatrend
We creëren steeds meer informatie. Negentig procent van alle beschikbare data is de afgelopen twee jaar gegenereerd. Big Data wordt gezien als een megatrend die de komende jaren onze manier van leven, werken en organiseren zal veranderen. Bedrijven als bol.com, Uber en Essent maken al volop gebruik van Big Data. Het fenomeen Big Data vormt een duurzame bron voor vernieuwing. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die gericht inzetten op Big Data toepassingen het significant beter doen.
 
Big Fellows
Met Big Data zijn nieuwe antwoorden te geven op maatschappelijke vragen waarin de publieke sector vast is gelopen. Daarom zijn wij in 2013 gestart met Big Fellows. Een jonge organisatie waar het toepassen van Big Data oplossingen voor de publieke sector centraal staat. Wij werken vanuit een modern pand in het centrum van Utrecht en zijn momenteel nog steeds aan het groeien.
 
Big Fellows is op zoek naar ambitieuze afstudeerders die met Big Data aan de slag willen en hier een Masterscriptie over willen maken. Het is de kans om je verder te verdiepen in actuele Big Data vraagstukken en relevante praktijkervaring op te doen. Daarnaast help jij Big Fellows met het neerzetten van een bruikbare analyse.
 
Project
De periode waarbinnen je moet afstuderen en je persoonlijke interesse bepalen de concrete invulling van je afstudeeronderzoek. Bij ons gaat het om twee categorieën van afstudeeropdrachten.
 
De eerste categorie betreft een project waarbij je een opdrachtgever helpt bij het verkennen en realiseren van een Big Data toepassing. Dat kan gaan op het terrein van Zorg, Handhaving, Duurzaamheid, Verkeer en Vervoer. Onze opdrachtgevers zijn onder andere grote gemeenten, uitzendbureaus, energiebedrijven, zorginstellingen en pensioenverzekeraars.
 
De tweede categorie van afstudeeronderzoeken heeft betrekking op branchestudies. Wat kan Big data bijvoorbeeld toevoegen aan de woningbouwsector of zorginstellingen? Je gaat dan een kwalitatief en kwantitatief onderzoek doen bij verschillende organisaties in een branche.
 
Wie we zoeken
Wij zoeken ambitieuze Master afstudeerders van de faculteit Technische Bedrijfskunde (TBK), de faculteit Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) of een studierichting in Informatica of Informatiekunde. Wij verwachten de volgende kwaliteiten:

  • Creatief, gedreven en leergierig;
  • Teamspirit, verbinden, passen in ons jonge nieuwe team;
  • Belangstelling hebben voor strategische organisatievraagstukken;
  • Interesse hebben in of ervaring hebben met Big Data vraagstukken.

Het is mogelijk dat we meerdere talentvolle afstudeerders kunnen inzetten voor een interessante vraagstuk. We zullen samen kijken welk Big Data project van Big Fellows het beste bij je past en of we hieromheen een goede vraagstuk is voor je Masterscriptie kunnen definiëren.
 
Wat we bieden
Wanneer je bij Big Fellows start krijg je een Masterclass Big Data door Mark Dijksman. Vervolgens kun je voor een prima stagevergoeding aan de slag op ons moderne kantoor in Utrecht. Afhankelijk van het project, zou dit ook op wisselende locaties kunnen zijn. Big Fellows biedt de kans om je verder te ontwikkelen op het gebied van Big Data en vraagstukken in de publieke sector. Hierbij word je begeleid door een klant uit ons netwerk en dr. Jaring Hiemstra, directeur Big Fellows.

Interesse? Mail dan je CV en motivatie naar Jaring Hiemstra, jaring@bigfellows.io. Kijk voor meer informatie op www.bigfellows.io of neem contact op met Anouk Meerman, anouk@bigfellows.io 06 301 258 74

 

When/

15-04-2014 - 31-12-2014
 

Where/

Big Fellows

30

DEC

Deadline/

30 Dec 2014 23:00