01-08-2012

internship/

Research/productiestage Get a room! / Drift festival

Abstract: 

Get a room! en Drift festival hebben als uitgangspunt dat ze beiden op zoek gaan naar positieve tegenbewegingen op het gebied van gender & seksualiteit. Als stagiaire help je mee aan de (inhoudelijke) voorbereiding van Get a room! en/of Drift Festival. Naast het mede voorbereiden ondersteun in je in productionele taken.

Research/productie stage 
Get a room! film- en debatavonden 
Drift Festival - Seks en gender tegen de stroom in

Get a room! en Drift festival hebben als uitgangspunt dat ze beiden op zoek gaan naar positieve tegenbewegingen op het gebied van gender seksualiteit. Get a room! doet dat in de vorm van een maandelijkse film- en debatavond in Utrecht en Amsterdam. Seksualiteit vormt de rode draad, met elke maand een ander thema: representatie van vrouwelijke seksualiteit, seksuele subculturen, LGBTQ, voorlichting, sexual politics en populaire cultuur. Naast de film is er een gast die het thema verder toelicht, dit kan varieren van ervaringsdeskundige tot onderzoeker. Uitgangspunt is een laagdrempelige avond voor een nieuwsgierig publiek. Doel: een open dialoog over seksualiteit stimuleren en mensen vanuit verschillende achtergronden met elkaar in contact brengen. In 2012/2013 zal het programma verder uitgebreid worden met workshops, gegeven door internationale educators en experts. 

Het Drift festival beleeft in 2013 haar tweede editie tijdens het Midzomergracht festival. Dit multidisciplinaire fringe festival onderzoekt de rafelranden van gender en seks. Door middel van workshops, debatten, films en exposities krijgt het publiek de kans te experimenteren met seksuele identiteit eng genderbeleving. Qua programmering is het festival vooruitstrevend. In 2012 waren o.a. te gast: drag king pionier & feministisch performance artieste Diane Torr, transgender activist Kay Garnellen en het Amsterdamse Platform Status Quo.

Meer informatie: 
www.drift-utrecht.nl
www.marijejanssen.nl

Als stagiaire help je mee aan de (inhoudelijke) voorbereiding van Get a room! en/of Drift Festival. Naast het mede voorbereiden ondersteun in je in productionele taken. Dit kan variëren van de voorbereiding van de avond zelf, research doen voor fondsen en sponsors, contact onderhouden met filmmakers en festivals etc. De exacte invulling is in overleg. 

Kenmerken stagiaire:

  • HBO/academisch werk- en denkniveau
  • bereid de handen uit de mouwen te steken
  • affiniteit met de DIY cultuur
  • affiniteit met sex positive feminisme
  • initiatiefrijk & enthousiast
  • talent voor improvisatie
  • nieuwsgierig en open minded
  • communicatief zeer vaardig
  • kan zich goed in het Engels uitdrukken
  • gevoel voor humor

Heb je interesse? Stuur je CV en een korte motivatie naar marije@marijejanssen.nl

 

NB: omdat het gaat om verschillende stages over een langere periode is het mogelijk om op verschillende momenten te solliciteren en/of aan de stage te beginnen. Neem contact op met Marije Janssen om te informeren naar de mogelijkheden.

 

When/

01-09-2012 - 01-09-2012
 

Where/

Get a room! / Drift festival

22

NOV

Deadline/

22 Nov 2017 12:12