11-04-2013

internship/

Management Trainee bij RTL Nederland

Abstract: 

Een traineeship bij RTL Nederland is gericht op jouw verdere ontwikkeling als Young Professional. Daarbij hebben we oog voor jouw persoonlijke doelstellingen. Als trainee maak je deel uit van RTL Nederland en werk je met andere Young Professionals.

 

Young Professional
Een traineeship bij RTL Nederland is gericht op jouw verdere ontwikkeling als Young Professional. Daarbij hebben we oog voor jouw persoonlijke doelstellingen. Als trainee maak je deel uit van RTL Nederland en werk je met andere Young Professionals. Als trainee ga je aan de slag met vernieuwende en strategische projecten die een directe impact hebben op het bedrijf. Je krijgt de kans om met de directie over de bedrijfsvoering van gedachten te wisselen. Ervaren en eveneens talentvolle professionals geven feedback op jouw prestaties.
 

Brede werkervaring
Om je een zo breed mogelijke ervaring te laten opdoen, werk je in 3 verschillende afdelingen (3 x 6 maanden). Voorbeelden zijn:

 • Business Development & Strategy
 • Concepts
 • Digital Media
 • RTL Nieuws
 • Sales
 • RTL Ventures
 • Zakelijk Management

Zo leer je de organisatie en haar medewerkers kennen. De invulling van je traineeship wordt afgestemd op zowel de organisatiedoelstellingen als ook jouw individuele doelstellingen. Bij het traineeship komen bedrijfsmatige aspecten van RTL Nederland aan bod, het gaat niet om een functie binnen TV programma’s.
 

Persoonlijke ontwikkeling
Uit het Talent Ontwikkel Assessment en de evaluatiegesprekken met jouw managers, blijkt aan welke aspecten je nog moet werken om jouw vaardigheden als toekomstig specialist of manager te optimaliseren. Door begeleiding en training wordt maximaal ingezet op het behalen van de daarin geformuleerde doelstellingen.

 

Profiel

 • Maximaal 2 jaar geleden universitair afgestudeerd met als voorkeursrichting maar niet uitsluitend: (Bedrijfs)economie, Bedrijfskunde, technische of mediagerelateerde studies.
 • Brede interesse voor televisie, digital media en andere mediavormen.
 • Bestuurlijke en/ of organisatorische ervaring is een duidelijke pre.
 • Je durft initiatief en verantwoordelijkheid te nemen om proactief aan de slag te gaan.
 • Je kunt je eigen mening en standpunt goed onder woorden brengen op een manier die past bij de situatie en welke respectvol is.
 • Je bent in staat om je eigen handelen en gedrag te reflecteren met als doel om je eigen professionaliteit te verbeteren.
 • Je kunt vlot en effectief contacten leggen en onderhouden om resultaten te behalen, een netwerk op te bouwen en zichtbaar te zijn in de organisatie.
 • Je bent een absolute teamplayer.

 

Bedrijfsinformatie
RTL Nederland is een allround mediabedrijf en marktleider met vier televisiestations, RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8, en de themakanalen RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids. Het bedrijf vermaakt en informeert een breed publiek zeven dagen per week, 24 uur per dag op elk relevant platform. Met het marktleiderschap op televisie, snel groeiende activiteiten in digitale media met onder andere RTLXL.nl en Buienradar.nl, een brede nieuwsorganisatie, het innovatieve Ventures en RTL Live Entertainment is RTL Nederland een van de meest vooraanstaande en onderscheidende media- en entertainmentbedrijven van Nederland.
 

Vergoeding
Salaris is marktconform.

 

Reageren
Solliciteren kan vóór 16 mei 2013 door jouw CV en motivatiebrief te sturen naar traineeship@rtl.nl. Voor vragen kun je mailen op bovenstaand emailadres of bellen met Jannerieke Hommega, Hoofd Mediastages (Mediastages is in opdracht van RTL Nederland verantwoordelijk voor de voorselectie in dit sollicitatietraject), 035-6466280. Sollicitatiegesprekken zijn in week 21 en 22, het assessment vindt plaats op woensdag 19 juni (hele dag).

 

When/

01-10-2013 - 01-04-2015
 

Where/

RTL Nederland

15

MAY

Deadline/

15 May 2013 22:00