28-09-2011

internship/

Kijk en luister jij mee naar wat mensen zeggen via de Sociale Media over het Stationsgebied Utrecht en Leidsche Rijn?

Abstract: 

Het Communicatiebureau van de Gemeente Utrecht zoekt een enthousiaste student digitale communicatie om het Stationsgebied en Leidsche Rijn te monitoren en te analyseren in de virtuele wereld. Over beide projecten wordt veel online gezegd. Maar wat wordt er nu precies door wie gezegd, hoe moet je dit duiden en wat betekent dat dan voor de projecten? Via meerdere instrumenten: TraceBuzz-monitoringtool, Coosto-monitoringtool en een combinatie van gratis tools, geïntegreerd in een dashboard (Netvibes of Igoogle), gaan we de slag om dit te monitoren en analyseren. In samenwerking met de communicatieadviseurs van de twee projectorgainisaties (POS en PBLR) bedien je de instrumenten en maak je periodieke analyses in rapportagevorm.

Concreet houdt je je bezig met:
1. het tunen en bedienen van de monitoringinstrumenten.
2. het evalueren van de Utrecht-tools, ook in vergelijking met tools die andere organisaties hanteren.
3. het evalueren van de manier van werken met de tools in Utrecht, ook in vergelijking met andere organisaties.
4. het evalueren van de rol die de gemaakte analyses spelen richting beslissers, zowel in Utrecht als bij andere organisaties

Kijk en luister jij mee naar wat mensen zeggen via de Sociale Media over het Stationsgebied Utrecht en Leidsche Rijn? Het Communicatiebureau van de gemeente Utrecht zoekt stagiair!

Het Communicatiebureau zoekt een enthousiaste student digitale communicatie om het Stationsgebied en Leidsche Rijn te monitoren en te analyseren in de virtuele wereld. Ben jij meedenkend, verrassend, altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken, hou je van een hectische omgeving en ben je op zoek naar een stage vanaf november? Neem dan contact met e.drenth@utrecht.nl, 030-2861636/06-50888354.

De Projectorganisatie Stationsgebied (POS) en Projectbureau Leidsche Rijn (PBLR) zijn onderdeel van de Gemeente Utrecht.
POS werkt samen met partners Corio, ProRail, NS en Jaarbeurs aan een enorme opgave: de herontwikkeling van het Stationsgebied. Dit gebied gaat de komende jaren flink op de schop. Zo komt het water terug in de singels, wordt het station en Hoog Catharijne compleet vernieuwd en komt er een prachtig Muziekpaleis op het Vredenburg. Om dit allemaal te bereiken, confronteren we Utrecht de komende jaren met een flinke bouwput.
PBLR werkt aan de grootste nieuwbouwlocatie van Nederland: Leidsche Rijn. De vinex-locatie Leidsche Rijn bestaat uit Leidsche Rijn én nieuwbouwwoningen in Vleuterweide, Veldhuizen, De Balije en De Woerd. Tot 2025 worden er in de vinex-locatie 30.000 woningen gebouwd voor ongeveer 80.000 mensen. Bovendien komen hier uiteindelijk zo'n 40.000 mensen te werken. Het is het gebied waar oud en nieuw samenkomen. Centraal gelegen, dichtbij de snelwegen en de stad Utrecht.

Over beide projecten wordt veel online gezegd. Maar wat wordt er nu precies door wie gezegd, hoe moet je dit duiden en wat betekent dat dan voor de projecten? Via drie instrumenten: TraceBuzz-monitoringtool, Coosto-monitoringtool en een combinatie van gratis tools, geïntegreerd in een dashboard (Netvibes of Igoogle), gaan we de slag om dit te monitoren en analyseren. Communicatieadviseurs van de twee projectorgainisaties (POS en PBLR) bedienen de instrumenten en maken periodieke analyses in rapportagevorm.

Wat?
Je wordt aangestuurd vanuit het Centrale WebTeam (CWT) van het communicatiebureau. Je loopt, doet en denkt voornamelijk mee in communicatieteams van de POS en het PBLR. Specifiek houd jij je bezig met het digitale domein. Concreet kun je denken aan:
1. het tunen en bedienen van de monitoringinstrumenten.
2. het evalueren van de Utrecht-tools, ook in vergelijking met tools die andere organisaties hanteren.
3. het evalueren van de manier van werken met de tools in Utrecht, ook in vergelijking met andere organisaties.
4. het evalueren van de rol die de gemaakte analyses spelen richting beslissers, zowel in Utrecht als bij andere organisaties

Wanneer en hoeveel?
Het gaat om een full-time stage van zes maanden: november 2011 tot en met april 2012. Bij de gemeente is de standaard stagevergoeding € 450,- bruto per maand voor een fulltime stage van 36 uur per week.

Hoe zit dat organisatorisch in elkaar?
De communicatieteams van POS en PBLR worden gedetacheerd vanuit het Communicatiebureau, de centrale communicatieafdeling van gemeente Utrecht en onderdeel van de Dienst Ondersteuning. Jij wordt aangenomen als communicatiestagiaire door het Communicatiebureau. Het is een bureau vol professionals in (overheids)communicatie die samen met het gemeentebestuur en collega’s in de gemeentelijke organisatie werken aan een pracht van een stad. Het is een bureau van denken en doen, van advies tot ondersteuning, van project- tot beleidscommunicatie. Alle expertise op het gebied van communicatie in een grote stad is hier gebundeld. Het werk is afwisselend, het bureau is ambitieus en er is veel ruimte om te leren en te ontwikkelen.

Meer weten?
Meer weten over deze stage, bel met: Erik Drenth, communicatieadviseur Centrale Webteam, e.drenth@utrecht.nl, tel. 030 286 1636/ 06-50888354. Meer weten over de project? Kijk op cu2030.nl en op www.leidscherijn.nl!

 

When/

14-11-2011 - 16-03-2012
 

Where/

Gemeente Utrecht

20

OCT

Deadline/

20 Oct 2011 22:00