10-06-2015

internship/

GEZOCHT: Technisch handige stagiair

Abstract: 

De Utrecht Data School (Universiteit Utrecht) is op zoek naar een gemotiveerde, technisch vaardige stagiair die in korte tijd veel wil leren en durft te ondersteunen in het onderwijs.

Periode: augustus-november 2015

De Utrecht Data School (Universiteit Utrecht) is op zoek naar een gemotiveerde, technisch vaardige stagiair die in korte tijd veel wil leren en durft te ondersteunen in het onderwijs.
Periode: augustus-november 2015

Studenten presenteren hun werk op het UDS-symposium

Wat zoeken wij?
Wij zoeken een stagiair die zich gedurende minimaal drie maanden wil toeleggen op het leren van een relevante tool, vaardigheid of programmeertaal voor het verrichten van data-onderzoek. Denk aan hulpmiddelen in de data-verzameling (scraping), -opschoning, -analyse, -visualisatie of statistiek. De stagiair wordt gevraagd om na overleg een voorstel te doen voor een bepaalde tool, vaardigheid of programmeertaal en toe te lichten waarom deze relevant kan zijn voor onderzoeken van onze studenten, nu en in de toekomst. Vervolgens ontwikkelt de stagiair gedurende de stage:

  • de kennis en kunde om op hoog niveau met de tool/vaardigheid/programmeertaal te werken
  • een of meerdere tutorials hierover ten behoeve van het onderwijs aan de studenten
  • minstens eén workshop over een relevantie tool/vaardigheid voor de studenten die hij/zij zelf verzorgt

Daarnaast ondersteunt de stagiair de studenten bij het verrichten van hun onderzoek en succesvolle voltooiing van hun opdracht voor de partners.
Wie zoeken wij?
Als je denkt dat je bovenstaande taken kunt uitvoeren, ben je van harte welkom om te solliciteren. Daarnaast is het een pré als je handig bent met het lezen, begrijpen en manipuleren van verschillende type databases, het inzetten van programmeertalen en/of softwarepakketten. Vermeld relevante vaardigheden a.u.b. in je brief of c.v.
Waar je studeert of wat je studeert maakt verder niet veel uit.
Wie zijn wij?
De Utrecht Data School is een onderzoeksproject waarin studenten data analyseren en visualiseren voor organisaties, bedrijven en NGO’s, zoals de politie, gemeente Utrecht, Oxfam Novib en talloze andere partners. UDS slaat daarmee een brug tussen onderwijs, onderzoek en de praktijk en biedt studenten de unieke ervaring om voor een echte opdrachtgever te werken. Daarnaast organiseert UDS evenementen zoals symposia, hackathons en trainingen voor een breed publiek.
Wat bieden wij?
Een prachtige ervaring, uitzonderlijk veel vrijheid om jouw stage-opdracht een eigen invulling te geven en verschillende mogelijkheden om onder begeleiding (vervolg)onderzoek te doen bij UDS of een van de vele partners in ons uitgebreide netwerk. Je krijgt veel gelegenheid om nieuwe vaardigheden en software te leren kennen en je daarin te verdiepen. Daarnaast bieden we een werkplek in hartje Utrecht in een klein, jong en eigenzinnig team en een stagevergoeding.
PS: wat is je lievelingschocola, en ben je bereid elke week een reep mee te nemen naar kantoor?
Geïnteresseerd?
Stuur dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór juli 2015 een hele beknopte brief waarin je beschrijft wat voor tutorials je zou kunnen en willen geven + c.v. (max. 1 a4) gericht aan Thomas Boeschoten naar info@dataschool.nl. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk van ons bericht.

 

When/

01-08-2015 - 31-10-2015
 

Where/

Utrecht Data School

31

JUL

Deadline/

31 Jul 2015 10:00