06-09-2012

internship/

Gezocht: Stagiair/stagiaire Mediawijzer.net

Abstract: 

In september is er weer een hele leuke en leerzame stageplek beschikbaar bij Mediawijzer.net in Zoetermeer. Mediawijzer.net is de naam van het mediawijsheid expertisecentrum dat in 2008 op initiatief van het ministerie van OCW is opgericht. Tijdens de stage houd je je voornamelijk bezig met mediawijsheid en de plaats die dit inneemt in het discours van nieuwe media en digitale cultuur. Er is veel ruimte voor het doen van eigen onderzoek naar bijvoorbeeld gaming, sociale media en marketing communicatie aanpak richting de doelgroepen. Daarnaast zijn er diverse interessante meeloop taken zoals het helpen organiseren van expertsessies, het deelnemen aan debatten en het voorbereiden van grote events zoals de Mediawijsheidmarkt en de Week van de Mediawijsheid. Door de combinatie van het doen van onderzoek én het uitvoeren van werkzaamheden in de praktijk, krijg je de kans op een unieke kijk in het (brede) werkveld, op nog meer verdieping in mediatheorie en kun je belangrijke contacten opdoen voor de toekomst

In september is er weer een hele leuke en leerzame stageplek beschikbaar bij Mediawijzer.net in Zoetermeer. Mediawijzer.net is de naam van het mediawijsheid expertisecentrum dat in 2008 op initiatief van het ministerie van OCW is opgericht. Het centrum wordt bestuurd door vijf gerenommeerde Nederlandse organisaties:  Stichting Kennisnet (penvoerder)  NTR, de onafhankelijke publieke omroep, waarin NPS, Teleac en RVU zijn samengegaan  het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB)  het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid  ECP, platform voor de Informatie Samenleving Mediawijzer.net is ingericht in de vorm van een netwerkorganisatie waar zich inmiddels meer dan 700 organisaties aan hebben verbonden. Dit zijn onder andere scholen, bibliotheken, uitgeverijen, musea, onderzoeksinstituten en mediaproducenten. Mediawijzer.net biedt de aangesloten partners de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, kennis te delen, samen te werken en stimuleert het starten van nieuwe, innovatieve mediawijsheid projecten. Ook voert Mediawijzer.net jaarlijks twee communicatiecampagnes om het belang van mediawijsheid onder de aandacht van het grote publiek en beleidsmakers te brengen.
Tijdens de stage houd je je voornamelijk bezig met mediawijsheid en de plaats die dit inneemt in het discours van nieuwe media en digitale cultuur. Er is veel ruimte voor het doen van eigen onderzoek naar bijvoorbeeld gaming, sociale media en marketing communicatie aanpak richting de doelgroepen. Daarnaast zijn er diverse interessante meeloop taken zoals het helpen organiseren van expertsessies, het deelnemen aan debatten en het voorbereiden van grote events zoals de Mediawijsheidmarkt en de Week van de Mediawijsheid. Door de combinatie van het doen van onderzoek én het uitvoeren van werkzaamheden in de praktijk, krijg je de kans op een unieke kijk in het (brede) werkveld, op nog meer verdieping in mediatheorie en kun je belangrijke contacten opdoen voor de toekomst.  
 
Wie zoeken wij
Een enthousiaste en leergierige student met kennis en vaardigheden op het gebied van (nieuwe) media (HBO/WO). Je bent in staat hard, zelfstandig en met plezier te werken en je wilt je graag verdiepen in mediawijsheid.
Op een rijtje:
Organisatie: Mediawijzer.net
Wat: Stage
Wie: Studenten HBO/WO op het gebied van (nieuwe) media.
Wanneer: september/oktober 2012
Waar: Paletsingel 32, Zoetermeer (gevestigd bij St Kennisnet)
Uren: 40
Vergoeding: Ja
Heb je interesse stuur dan een motivatie en je CV naar Mary.Berkhout@mediawijzer.net. En neem gerust een kijkje op www.mediawijzer.net voor meer informatie.
 

 

When/

10-09-2012 - 30-11-2012
 

Where/

Mediawijzer.net

18

JAN

Deadline/

18 Jan 2018 11:04