06-08-2011

internship/

Gemeente Museum Den Haag: Content Development & Community Management

Abstract: 

Het Gemeentemuseum is op zoek naar een:

Stagiair(e) contentcreatie en –beheer bij de afdeling Digitale Media

Het Gemeentemuseum Den Haag is altijd in beweging. We beheren een internationaal gerenommeerde collectie en er zijn gemiddeld 10 tentoonstellingen te zien. We organiseren een breed scala aan ondersteunende activiteiten: lezingen, rondleidingen en cursussen, muziekvoorstellingen en avonden voor inwoners van Den Haag. We produceren regelmatig eigen catalogi, kinderboeken en multimediatours.

Leg al die activiteit naast de huidige webstandaarden: interactie met bezoekers en gebruikers, aanwezigheid op sociale media, meer aandacht voor foto en video en je begrijpt dat onze online aanwezigheid zowel divers als omvangrijk is en snel groeit. De afdeling Digitale Media leidt al deze stromen in goede banen, en kan daarbij goed de hulp gebruiken van een stagiair(e).

Voor wie?

Opleiding:
Bachelor of master binnen de Nieuwe/Digitale Media, online communicatie, online journalistiek, en/of kunst/cultuurgeschiedenis met aantoonbare affiniteit met digitale en sociale media.

Niveau:
HBO/WO, afstudeerstage (3e /4e jaar)

Periode:
Een half jaar per september 2011, 32-40 uur per week
We zoeken een mondige, initiatiefrijke en creatieve stagiair(e), zelfstandig, maar wel een teamplayer. Je bezit goede schrijfvaardigheid Nederlands en Engels, maar je denkt in tekst én in beeld. (Basis)kennis van CMS systemen en HTML is prettig, een achtergrond of interesse in cultuur is een pré.

Wat ga je doen?

- Contentbeheer: eindredactie over aangeleverde teksten
- Contentontwikkeling in brede zin, van nieuwsberichten tot korte video’s voor website en multimediatours.
- Communitiy management: contact onderhouden met ons publiek via sociale media.

Neem contact op!

De (afstudeer)stageplaats is beschikbaar met ingang van september 2011 voor een half jaar. Interesse? stuur dan een email met motivatie en cv naarstage@gemeentemuseum.nl  ter attentie van Carla Wagenaar, afdeling P&O of neem contact op met Erik van Tuijn (Coördinator Digitale Media)evtuijn@gemeentemuseum.nl twitter: @erikvantuijn
 

 

When/

01-09-2011 - 01-03-2012
 

Where/

Gemeente Museum Den Haag afdeling Digitale Media

21

NOV

Deadline/

21 Nov 2017 20:26