10-03-2014

internship/

CINEKID ZOEKT STAGIAIR NIEUWE MEDIA

Abstract: 

Voor de periode van begin mei tot eind november 2014 is er gemiddeld 4 dagen per week plaats voor een stagiair om de afdeling Nieuwe Media te ondersteunen.

Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van Film, Televisie en Nieuwe Media voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar op het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam tijdens de herfstvakantie. Naast het professionals programma en de film- en televisie screenings is er in de Zuiveringshal ook het 1200m2 Medialab waar het nieuwe media programma te beleven is. Gedurende het festival wordt hier een interactieve expositie gehouden met werken uit de wereld van kunst, media en technologie. Met meer dan 45 verschillende installaties, games, performances en workshops  van kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland en meer dan 10.000 bezoekers is het MediaLab uniek in zijn soort.
 Voor de periode van begin mei tot eind november 2014 is er gemiddeld 4 dagen per week plaats voor een stagiair om de afdeling Nieuwe Media te ondersteunen.
 De werkzaamheden bestaan ondermeer uit:
- meewerken aan de productie van de New Media Award en jury begeleiding
- contacten onderhouden met (internationale) deelnemers Medialab
- schrijven van teksten voor de programma krant en educatieve gids
- invoer programmering in de database
- beeldredactie MediaLab voor de website
- assisteren bij op- en afbouw festival
- assisteren bij uitvoering festival en workshops

Wij zoeken een stagiair die handig en enthousiast is en die ervaring heeft met, en interesse in digitale cultuur en daarnaast affiniteit heeft met de doelgroep. Vloeiend in Engels en Nederlands in woord en schrift is noodzakelijk. Wij bieden een dynamische en internationale omgeving waar hard gewerkt wordt binnen een breed team maar waar ook veel ruimte is voor eigen initiatief.

Meer informatie en/of aanmelding
Hoofd Nieuwe Media, Paulien Dresscher  020 531 78 93 / P.Dresscher@cinekid.nl

 

When/

01-05-2014 - 30-11-2014
 

Where/

Cinekid

19

JAN

Deadline/

19 Jan 2018 20:19